Prodaja pretplatnih karata za JGP počinje 1. novembra 2017. godine

Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da će u srijedu, 01.11.2017. godine početi prodaja svih vrsta pretplatnih karata za mjesec novembar 2017. godine, osim za penzionere. Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima rade od 07:00 – 17:30 h, a u subotu, 4., 11. i 18. novembra radit će od 08:00 – 13:30 h. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00 – 15:00h, te prve dvije subote u mjesecu od 08:00 – 13:30 h.

Napominjemo da su redovni i redovni samofinansirajući studenti prilikom kupovine kupona za javni gradski prevoz za novembar obavezni donijeti iskaznicu za akademsku 2017/2018. godinu i ličnu kartu na uvid, a kupone mogu kupiti na svim prodajnim mjestima GRAS-a. Studenti koji nisu izvršili zamjenu iskaznica mogu to učiniti na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća, a izrada iskaznica vrši se ODMAH.

Također napominjemo da su nezaposlena lica prilikom kupovine kupona za javni gradski prevoz obavezna na uvid donijeti iskaznicu, orginalni karton JU Služba za zapošljavanje KS koji je ovjeren za važeći period i ličnu kartu, a kupone mogu kupiti na svim prodajnim mjestima preduzeća.

 

Molimo korisnike da kupone za javni gradski prevoz kupuju isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a, kako bi izbjegli kupovinu falsifikovanih karata a samim tim i odgovornost za posjedovanje neispravne vozne karte. Plaćanje usluga prevoza direktno utiče na redovnost i kvalitet javnog gradskog prevoza. Zahvaljujemo svim korisnicima na razumjevanju, a posebno onim putnicima, institucijama i privrednim subjektima koji redovno plaćaju naše usluge.

O preduzeću

KJKP GRAS Sarajevo (Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo) je komunalno preduzeće sa sjedištem u Sarajevu. Javni promet se obavlja u vidu tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog i minibuskog saobraćaja u Sarajevu i njegovoj okolini. Osim toga, KJKP GRAS održava i kosi lift u naselju Ciglane.

©2018 KJKP "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo

Search