Veliko srce našeg kolege Edina Bećirevića

 

Da su zaposlenici GRAS-a već odavno pokazali na djelu svoju humanosti i da svi, prije svega, moramo biti ljudi potvrđuje i primjer vozača autobusa Edina Bećirevića koji je, prije dva dana,  bez imalo razmišljanja pritekao u pomoć ženi sa teško bolesnim djetetom i odvezao ih do Hitne pomoći.

 

Naime, vozač Bećirević koji je vozio na liniji Rajlovac – Željeznička stanica, u momentu dok se autobus nalazio na okretnici Rajlovac, uočio je ženu koja je u naručju držala bolesno dijete i djevojčicu koja je stajala pored nje, vidno uznemirene i uplašene. Na pitanje da li može pomoći odgovorila je da čeka nekoga od članova svoje porodice kako bi odvezao dijete do Hitne pomoći, ali se isti nije pojavio. S obzirom da se radilo o bolesnom djetetu kojem je trebala hitna ljekarska pomoć pozvao je Hitnu pomoć, ali su mu kazali da trenutno nemaju niti jedno vozilo koje bi poslali na lice mjesta. Bez puno razmišljanja, nakon što je obavijestio dispečera, prevezao je majku sa  djetetom do Hitne pomoći te pozvao ljekare da preuzmu bolesno djete.

 

Ovakav gest vozača, putnici koji su se nalazili u autobusu svesrdno su podržali uz komentar da ovaj i slične primjere trebamo svi slijediti.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst & foto: Služba za odnose sa javnošću

 

O preduzeću

KJKP GRAS Sarajevo (Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo) je komunalno preduzeće sa sjedištem u Sarajevu. Javni promet se obavlja u vidu tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog i minibuskog saobraćaja u Sarajevu i njegovoj okolini. Osim toga, KJKP GRAS održava i kosi lift u naselju Ciglane.

©2019 KJKP "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo

Search